NK jeugdteams

Jeugdspelers van BC Rebeo
Jeugdspelers van BC Rebeo

En daar zit je dan als 11/12/13 jarige op een zaterochtend om 8.00uur in de auto. Normaal niet zo speciaal, maar wel als het via 6-baans wegen, bruggen, tunnels en 3-etages hoge rotondes met eindbestemming het NK in Capelle aan den IJssel is. Tussen de flats ligt daar een prachtige moderne sporthal met een hal in de kleur wat ergens tussen snot en de maag van Shrek in zit, zo groen 🤭

Het NK is net van start, 11 banen gevuld met zilver- en goud kampioenen uit heel Nederland. Vandaag wordt gestreden om wie zich het beste team van Nederland mag noemen. Onze teamcoaches hebben de aanpak uitgestippeld en met ons overlegd. Wij geven ons groen licht (wat niet zo moeilijk is in deze sporthal 🫣).

We gaan met goede moed van start. Plezier hebben en ervaring opdoen is ons doel. Ons dubbel gaat goed van start. We komen een set voor en bij de pauze op 8-3 ........Tsja, hoe zullen we het verwoorden......de begeleider van de tegenstander gaat op "error", "system failure", Ctrl Alt Del? Geen idee wie wat hoe en vooral waarom, maar dat wat naast de baan gebeurde (tot 3x toe zelfs) drukte een behoorlijke stempel op de rest van de partijen. De jeugd (ook die van de tegenstander overigens) reageerde van gelaten tot wtf, maar gingen door. Ze zette hun beste been voor en streden door tot het laatste punt was gevallen. Het werd 4-0 voor de tegenstander. Maar wat een doorzettingsvermogen, petje af!

Gelukkig kon er tijdens de wedstrijden tegen de tweede tegenstander gelachen worden. Er werd sportief en eerlijk gespeeld. Er waren prachtige rally's en mooie reddingen te zien. Het was werken, het zweet gutste aan alle kanten met uiteindelijk ook een winstpunt!

Helaas was het niet voldoende om door te mogen naar de volgende ronde. Dus na een paar teamfoto's gemaakt te hebben, mochten we dan ook weer huiswaarts rijden. Maar natuurlijk niet zonder een tussenstop bij de grote M waar we samen de dag gezellig hebben afgesloten.

De jeugd mag trots zijn op zichzelf, wij zijn in ieder geval mega trots op hun. Ze hebben gestreden, zijn sportief en eerlijk gebleven. Ze hebben hun visitekaartje afgegeven.

We gingen vandaag voor plezier en een onvergetelijke ervaring.....en dat hebben we zeker gekregen!

Dank aan familie Beek voor het schrijven van dit artikel.